ملکزاده در بازداشت به سر میبرد
دادگاه فائزه هاشمی 21 شهریور برگزار میشود
متواری شدن سه متهم سابقهدار با اقدام به قتل یک مامور صحت دارد
سخنگوی دستگاه قضایی متواری شدن سه متهم سابقهدار را که حین اعزام از اداره آگاهی به دادسرای امور جنایی تهران ماموران را خلع سلاح کرده و یکی از آنان را به قتل رساندهاند، تایید کرد...
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص آمارهای ارائه شده از سوی نیروی انتظامی در زمینه ورود و کشف مواد مخدر و اعدام قاچاقچیان مواد مخدر تصریح کرد: مواد مخدر از معضلات بسیاری از کشورهاست و در این راستا لازم است فرد فرد جامعه نسبت به موضوع حساس باشند. باید مضرات مواد مخدر بهویژه مواد مخدر صنعتی را همه گوشزد کرده و در این راستا احساس وظیفه کنیم.
وی ادامه داد: نباید صرفا از دستگاه قضایی و پلیس بخواهیم که با مواد مخدر برخورد کنند؛ البته پلیس و قوه قضاییه باید برخوردی قاطع و جدی داشته باشند. همه میدانیم که امروز کشت مواد مخدر در یکی از کشورهای همسایه بهویژه پس از اشغال چند برابر شده است؛ البته با وجود ادعای اشغالگران در خصوص برخورد با این موضوع، کماکان این معضل همچنان ادامه دارد. پلیس و دستگاه قضایی نیز تلاش بسیار خوبی دارند؛ البته میتوان بهتر از این عمل کرد.
دادستان کل کشور افزود: در یک سال اخیر تلاش بر این بوده که قاچاقچیان اصلی مواد مخدر تحت پیگرد باشند. این در حالی است که در گذشته عناصر اصلی کنار میماندند؛ البته در کنار برخورد با این موضوع باید اقدامات حقوقی بینالمللی نیز از سوی دستگاههای مربوطه علیه کشورها و برخی سازمانها صورت گیرد. این مشکل وجود دارد و همه نظام باید برای برخورد با آن وارد میدان شوند.
خبرنگار دیگری با اشاره به پاسخ رئیسجمهور در مصاحبه مطبوعاتی اخیر خود در خصوص پرسشی مبنی بر دستگیری افراد معروف به جنگیر از سخنگوی دستگاه قضایی سوال کرد که تعداد افراد بازداشت شده چند نفر است و پرونده آنها در چه مرحلهای قرار دارد؟
محسنی اژهای در پاسخ اظهار کرد: همواره بیان کردهایم که دستگاه قضایی با اتهام و جرم برخورد میکند، نه با عناوین. ممکن است که یک جنگیر هم از باب جنگیری مرتکب جرمی شود و ما از باب جرم با او برخورد میکنیم. پرونده دو نفر از کسانی که تحت همین عنوان معروف شده بودند در شرف رسیدگی در دادگاه است. قرار مجرمیت برای آنها صادر شده و کیفرخواست یا صادر شده یا در آستانه صدور است.
وی در خصوص برگزاری دادگاه فائزه هاشمی در شعبه 15 دادگاه انقلاب نیز خاطرنشان کرد: وکیل وی با مراجعه به دادگاه درخواست استمهال یک ماهه کرده که شعبه رسیدگیکننده به پرونده نیز با این درخواست موافقت کرده است و ظاهرا پس از گذشت این مهلت، 21 شهریورماه دادگاه برگزار میشود.
خبرنگار دیگری با اشاره به برگزاری آخرین جلسه رسیدگی به پرونده سه تبعه آمریکایی گفت که شایعاتی در خصوص عفو این متهمان در ماه مبارک رمضان مطرح شده که محسنی اژهای پاسخ داد: من در مورد این شایعه خبری ندارم اما رسیدگی به پرونده به اتمام رسیده است و بهزودی حکم صادر میشود؛ البته قاضی رسیدگیکننده به پرونده اعلام کرده که به دلیل دریافت پاسخ یک سوال از نیروهای مرزی، ختم جلسه را اعلام نکرده است. امروز نیز با قاضی رسیدگیکننده صحبت کردم که وی گفت حکم به زودی صادر میشود.
خبرنگار دیگری با طرح این مطلب که «امروز خبری در بعضی از سایتها مبنی بر متواری شدن سه تن از متهمان سابقهدار در مسیر انتقال از آگاهی به دادسرای جنایی منتشر شده بود که این متهمان با خلع سلاح ماموران به همراه خودروی نیروی انتظامی متواری شدهاند»، از دادستان کل کشور خواستار توضیح شد که وی نیز گفت: اصل این موضوع صحت دارد و این امر موجب مجروحیت و در نهایت جان باختن مامور شده است.
سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر در خصوص وضعیت پرونده ملکزاده خاطرنشان کرد: وی در بازداشت به سر میبرد و پرونده در مرحله انجام تحقیقات است و هنوز به دادگاه ارسال نشده است.
خبرنگار دیگری سوال کرد که آیا آقای ملکزاده یکی از آن دو نفری است که بیان کردید پروندهشان به دادگاه رفته است؟ که محسنی اژهای پاسخ داد: خیر، این دو نفر غیر از آقای ملکزاده هستند.
خبرنگار دیگری در خصوص ارائه مجوز برای فعالیت مجدد شرکت اوریف لیم از محسنی اژهای سوال کرد که وی پاسخ داد: قوهی قضاییه مسئول ارائه مجوز نیست و ثبت شرکت شرایط خود را دارد. در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته نسبت به این پرونده حضور ذهن ندارم.
دادستان کل کشور با اشاره به اطلاعرسانی در دستگاه قضایی نیز اظهار کرد: آییننامهای برای اطلاعرسانی تنظیم شده که پس از اتمام و ابلاغ، جزئیات آن تبیین خواهد شد.
به گزارش ایسنا، یکی دیگر از سوالات مطرح شده در این نشست در خصوص اقدام نیروی انتظامی در زمینه جمعآوری ماهوارهها بود که سخنگوی دستگاه قضایی تصریح کرد: اگر همه ملتزم به قانون باشیم بسیار خوب است. اگر مردم خود پایبند به قانون باشند قطعا بهتر خواهد بود. استفاده از ماهواره از سال 1373 تا کنون مگر در موارد خاص که در قانون ذکر شده، ممنوع است. اقدام واردکنندگان، توزیعکنندگان و نصبکنندگان نیز خلاف و جرم است و اگر به صورت مشهود باشد نیروی انتظامی میتواند برخورد کند.
محسنی اژهای یادآور شد: در اینکه استفاده از ماهواره فواید و مضراتی دارد تردیدی نیست و بسیاری از کشورها نیز اجازه استفاده از تمام شبکههای ماهوارهای را به مردم خود نمیدهند و از این نکته نیز نباید غافل شد که بسیاری از شبکههای ماهوارهای از سوی دشمنان با اهداف خاص ایجاد میشوند. اینگونه هم نیست که پلیس به یکباره روی پشتبامها برود و اقدام به جمعآوری ماهواره کند زیرا در این راستا بارها و بارها اطلاعرسانی شده است. در جاهایی که جرم مشهود است، پلیس بر اساس اختیارات خود میتواند برخورد کند اما اگر جرم مشهود نیست و نیاز به ورود به حریم خصوصی دارد، باید اجازه بگیرد؛ البته اگر مورد خلافی از سوی پلیس نیز مشاهده شود باید با آن برخورد کرد.
موضوع مطلب : دادگاه صالح - حکم قاضی - قصاص - اعدام - عفو